Scroll Top

Is oversluiten van mijn hypotheek interessant voor mij?

Wil je niet verhuizen, maar wel profiteren van de lage hypotheekrentes? Lees dan verder!

Je huidige hypotheek eens tegen het licht te gaan houden is natuurlijk altijd verstandig. In veel gevallen kan het ook erg lucratief zijn. Zo kan het oversluiten van je huidige hypotheek veel voordeel opleveren! Ook een renteaanpassing bij je huidige hypotheekverstrekker kan tot de mogelijkheden behoren.

Indien je besluit tot het oversluiten van je huidige hypotheek naar een andere geldverstrekker is het erg belangrijk dat je over voldoende inkomen beschikt. Ook de waarde van je huis speelt hierin een cruciale rol. Daarnaast zijn er kosten aan verbonden. Hierbij kun je denken aan een boeterente. Deze boete is afhankelijk van het verschil tussen de huidige rente en de rente die momenteel op je hypotheek van toepassing is en de looptijd van je rentevaste periode. De boeterente kan vooraf worden opgevraagd!

Daarnaast zal bij het oversluiten naar een nieuwe geldverstrekker kosten worden gemaakt voor de notaris, de taxateur en de hypotheekadviseur. In sommige gevallen maak je kosten voor de borgtochtprovisie van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG).

Toch kan het in veel gevallen uit om wijzigingen in je hypotheek aan te brengen!

Tussentijds de rente aanpassen

Soms is blijven bij je huidige hypotheekverstrekker de juiste oplossing. In geval van een rentewijziging betaal je alleen een boeterente. Dit kan het geval zijn als de huidige geldverstrekker zelf een hele scherpe rente hanteert. Let op: naast de kosten voor het vervroegd aflossen kunnen er ook kosten in rekening worden gebracht voor de aanpassing van de rente(s).

Rentemiddeling

Wil je de kosten voor het vervroegd aflossen nu liever niet betalen? Dan is rentemiddeling mogelijk een oplossing voor jou! Dit betekent dat de vergoeding die normaliter in één keer moet worden betaald voor het vervroegd aflossen van de lening nu kan worden uitgesmeerd over de nieuw gekozen rentevast periode.

Wil je weten wat voor jou interessant is?

Bel of mail dan voor een vrijblijvende afspraak!