Eerste huis kopen

Je eerste huis kopen, een grote stap waarbij je ontzettend veel keuzes moet maken. Er zijn direct veel vragen die op je af komen. Wat is een woning die bij mij past? Waar wil ik wonen? Hoeveel kan ik lenen? Is dat wel verstandig? Benieuwd waar je nog meer mee te maken krijgt?

Ik zet graag in zes stappen voor je op een rijtje waar je mee te maken krijgt.

Om te beginnen is het natuurlijk handig om te weten wat je kunt lenen. Zodra je inzicht hebt in het bedrag dat je kunt lenen kan de huizenjacht beginnen. Je weet nu in welke prijsklasse je kunt gaan zoeken, de eerste bezichtigingen komen eraan! In deze fase kun je bij mij een gratis oriƫntatie gesprek aanvragen.

Je kunt nu op zoek naar een geschikte woning, er zijn natuurlijk erg veel huizen op de markt. Bedenk goed wat je wensen zijn, zet alles netjes voor jezelf op een rijtje en je kunt op zoek. Vaak is het wel verstandig om een aankoopmakelaar in de arm te nemen. Die helpt je om de ideale woning te zoeken en helpt je om de juiste keus te maken. Hij zorgt er ook voor dat je niet teveel betaald voor je nieuwe woning, dat is natuurlijk erg prettig voor de hoogte van je hypotheek.

Zodra je uit de onderhandelingen bent teken je een voorlopig koopcontract. Daarna neem je zo snel mogelijk contact met mij op voor een adviesgesprek. Aan dit gesprek zijn kosten verbonden. Lees hier meer over deze kosten. In het oriƫntatie gesprek heb ik al aangegeven wat er allemaal nodig is om de hypotheek aan te vragen. Zodra alle documenten zoals een werkgeversverklaring in orde zijn ga ik de hypotheek offerte voor je aanvragen.

Meestal is de offerte binnen enkele dagen voor je in huis. Zodra alles akkoord is gaan we de ondertekende offerte terug sturen naar de bank waar je voor gekozen hebt. Daarna kan de notaris al geregeld worden!

Je hebt een afspraak bij de notaris, daar onderteken je alle overeenkomsten en ben je eigenaar van je droomhuis geworden. Met de sleutels op zak kun je direct naar je eigen woning toe. Ik ontmoet je daar graag om te vieren dat alles gelukt is!

De laatste stap is het verhuizen, dit is natuurlijk het allerleukst en hier heb je een hele tijd naar uitgekeken. Je gaat een mooie nieuwe tijd tegemoet als woningeigenaar. Ons contact houdt hier meestal niet op, als financieel adviseur help ik jullie graag bij toekomstige beslissingen op financieel gebied!

Ben je benieuwd geworden naar jouw mogelijkheden? Neem gerust contact met mij op, samen bespreken we welke mogelijkheden voor jouw situatie passend zijn en gaan we bekijken of we jouw droomhuis kunnen realiseren.