Scroll Top

Auto verzekering

Autoverzekering afsluiten

Vandaag de dag rijden er in Nederland ruim 8,5 miljoen auto’s op de weg. Die moeten allemaal verzekerd zijn. Want in Nederland ben je verplicht om je auto te verzekeren. Dat is geregeld in de Wet Aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen.

Maar waar ga je je auto verzekeren. Er zijn zoveel mogelijkheden in Nederland, dat het erg lastig kan zijn om een keuze te maken. Vind jij het ook moeilijk om een autoverzekering te kiezen?

Direct regelen

Wil jij direct een autoverzekering afsluiten? Dit regel je eenvoudig en snel via onderstaande button.

Verschillende soorten autoverzekering

In Nederland kun je uit drie verschillende hoofdverzekeringen kiezen. Dit zijn:

  • Wettelijke Aansprakelijkheid (WA)
  • Wettelijke Aansprakelijkheid + beperkt Casco
  • Wettelijke Aansprakelijkheid + volledig Casco (ook wel AllRisk)

Het is in Nederland sowieso verplicht om je auto minimaal te verzekeren voor Wettelijke Aansprakelijkheid. Met deze verzekering is de schade die je bij iemand anders veroorzaakt gedekt.

Als je ook de schade aan jouw eigen auto wilt verzekeren dan kun je kiezen voor Wettelijke Aansprakelijkheid met beperkt Casco. De schade aan je eigen auto word in dit geval alleen gedekt als je zelf geen schuld hebt aan de schade.

Als je echter alle schade gedekt wilt hebben, ook als je zelf schuld hebt aan deze schade, kun je het beste kiezen voor een Wettelijke Aansprakelijkheid met volledig Casco.

Houd er wel rekening mee dat op de uitgebreidere verzekeringen wel uitzonderingen zitten. Zo is bijvoorbeeld schade veroorzaakt door vandalisme niet altijd automatisch meeverzekerd. En zo zijn er nog meer uitzonderingen. Deze staan uiteraard altijd beschreven in de polisvoorwaarden van de verzekering.

Naast deze drie hoofddekkingen zijn er nog allerlei mogelijkheden om aanvullende zaken te verzekeren. Zoals bijvoorbeeld een verzekering waarbij inzittenden ook meeverzekerd zijn of een verzekering waarbij je pechhulp krijgt of juridische hulp bij verkeersconflicten. Ik help je graag bij het maken van een keus die het beste bij jouw situatie past.

Hoe sluit ik een autoverzekering af?

Er zijn een aantal zaken die moeten worden ingevuld bij het afsluiten van een autoverzekering. Het is dus belangrijk om deze bij de hand te hebben.

  • Naam, adres en geboortedatum van de verzekerde;
  • Het kenteken van de auto;
  • Het aantal schadevrije jaren;

Deze kun je op je huidige polis terugvinden. Heb je nog niet eerder een autoverzekering gesloten of heb je het afgelopen jaar geen autoverzekering gehad, dan heb je ook geen schadevrije jaren.

  • Het aantal kilometers dat jaarlijks gereden gaat worden.

Als je dit niet exact weet kun je een schatting maken.

Met deze gegevens bij de hand kun je een autoverzekering sluiten die het beste bij jou past.