Hypotheek check

Er zijn verschillende redenen te bedenken om een hypotheek check te doen, of te laten doen.

  • Het einde van de rentevast periode is een goed moment om te bekijken of bijvoorbeeld de huidige aanbieder nog wel de juiste is. Omdat je aan het einde van de rentevast periode zonder boete over kunt stappen is dit het moment om hier goed over na te denken.
  • Soms kan een kleine aflossing al een lagere rente tot gevolg hebben.
  • De gestegen waarde van de woning kan soms ook al voor een lagere rente zorgen.
  • Misschien ben je wel gewoon nieuwsgierig, en wil je samen met een financieel adviseur kijken welke mogelijkheden er zijn.

Kortom genoeg redenen om eens te kijken of de huidige hypotheek nog de juiste is.

Zelf je hypotheek checken

Tegenwoordig kun je zelf veel vinden op het internet. Je kunt bijvoorbeeld een berekening maken om te kijken of er ruimte is voor een hogere hypotheek op basis van je inkomen. Op deze website vind je hiervoor een handige tool

maximale hypotheek berekenen

Maar je kunt ook zien welk rentepercentage je nu betaalt, dat vergelijk je eenvoudig met de huidige hypotheek rente.

bekijk het rentepercentage

Je hypotheek laten checken

Het is lastig om zelf alles met elkaar te vergelijken en uit te zoeken. Voor mij als adviseur is dat een stuk eenvoudiger en ik help je daar dan ook graag bij. Samen kunnen we in een eerste (geheel kosteloos en vrijblijvend) gesprek alles op een rijtje zetten. We gaan dan kijken wat jouw specifieke wensen zijn. Wie weet word je verrast!

Woon je al op jouw droomplek maar wil je graag meer ruimte of een verbouwing? Dat kun je onder bepaalde voorwaarden financieren met een verhoogde hypotheek. Het helpt dan wel als je woning overwaarde heeft, op die manier zou je het spaargeld niet aan hoeven spreken. Houd er rekening mee dat je maandlasten stijgen zodra de hypotheek verhoogd wordt.

Maak gerust een afspraak!