Verhogen van de hypotheek

Woon je al op jouw droomplek maar wil je graag meer ruimte of een verbouwing? Dat zou je onder bepaalde voorwaarden kunnen financieren met een verhoogde hypotheek. Het helpt dan wel als je woning overwaarde heeft, op die manier zou je het spaargeld niet aan hoeven spreken. Hou er wel rekening mee dat je maandlasten zullen stijgen zodra de hypotheek verhoogd wordt.

Op welke manieren kan de hypotheek verhoogd worden

Bestaande hypotheek verhogen

Als je er bij het aangaan van de hypotheek al rekening mee gehouden hebt dat je een keer een verhoging nodig zou hebben dan kan dit zonder tussenkomst van de notaris. Dat heet een verhoogde inschrijving. Vraag mij gerust of dit van toepassing is. Voorwaarde is dat jouw woning, in ieder geval na de gewenste verbouwing, voldoende waarde heeft. Uiteraard gaan we ook kijken of de maandlasten na een verbouwing betaalbaar blijven.

Tweede hypotheek afsluiten

Ook hier is de voorwaarde dat de woning voldoende waarde heeft. De tweede hypotheek is vaak iets duurder. De lening kan worden verstrekt door een bank of een andere geldverstrekker. Als je zekerheid wilt over de maandlast voor de tweede hypotheek, kan je ervoor kiezen om de rente lang vast te zetten.

Andere mogelijkheden

  • Als er wordt gekozen voor een consumptieve lening heb je de vrije keuze waaraan de gelden besteed dienen te worden.
  • Een onderhandse lening behoort ook tot de mogelijkheden. Dit is een lening van bijvoorbeeld je ouders.

Naast deze twee voorbeelden meer mogelijkheden, ik informeer je hier graag over in een persoonlijk gesprek.

Oversluiten hypotheek

In sommige gevallen is het verstandig om de bestaande hypotheek over te sluiten. Hier zijn voorwaarden aan verbonden. Wil je hier meer over weten? Neem dan contact op of lees hier meer.